könyv

Készül Budapest Nagyregénye

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Budapest150 emlékév egyik zászlóshajó-projektje, a Budapest Nagyregény. Az elmúlt hónapokban megfeszítetten folyt az előkészítő munka, amelyben a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár dolgozói és a Budapest Brand munkatársai oroszlánrészt vállaltak. Így lehet a következő másfél év egyik meghatározó fővárosi kulturális projektje – a Könyvfőváros program keretében megvalósuló – Budapest Nagyregény.

“Budapest formáját az adja meg, hogy milyen hangulatban van, aki nézi. Gyere, gyere bárki is, csinálj egy Budapestet!” – ezzel, a felhívásnak is alkalmas Esterházy Péter idézettel mutatkozott be a Budapest Nagyregény a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál szakmai közönségének.

Most a Budapest Brand és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár közös alkotásra hívja a főváros lakóit.

Meséld el saját Budapestedet!

Mindenkinek van egy, a fővároshoz kapcsolódó személyes vagy családi története, ennek megírására és beküldésére ösztönöznek minden budapesti lakost. A beérkezett történeteket szerkesztőbizottság válogatja, majd 23 kortárs író használja fel, inspirációforrásként az egyes kerületek fejezeteiből álló Budapest Nagyregény megalkotásához. Olyan írók vesznek részt a közös alkotásban, mint Cserna-Szabó András, Dragomán György, Mán-Várhegyi Réka és Tompa Andrea. A legfeljebb 4000 karakter hosszú, egy kerület, városrész tereihez, épületeihez, személyiségeihez vagy eseményeihez jól beazonosíthatóan kapcsolódó történeteket 2023. január 31-ig online, a www.budapestkonyvfovaros.hu/page/nagyregeny honlapon lehet beküldeni.

(Fotó: Pxhere.com)