Megújult a Betegfelvételi Központ

Október 4-én adták át a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház korszerűsített és kibővített Betegfelvételi Központját. A beruházás a fenntartó – az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) – által biztosított 25,4 millió forint támogatásból, valamint az intézmény saját bevételeiből és alapítványi hozzájárulásból valósult meg.

A 2007-ben kialakított betegfelvételi és betegirányítási feladatokat ellátó központ bővítése és korszerűsítése az időközben bekövetkezett drasztikus betegforgalom növekedés miatt vált szükségessé. Az egység napközben mintegy kilencszáz beteg felvételét végzi el, a nap végéig pedig további száz-százötvenét.

A főépület és a D épület közötti szabad tér – mintegy 72 négyzetméter – beépítésével több mint kétszeresére nőtt a betegfogadásra alkalmas terület. A korszerűsítés legfontosabb céljai a várakozási idő csökkentése, a komfortos várakozási körülmények kialakítása, és a betegelégedettség növelése voltak.

Az új Betegfelvételi Központ több irányból is megközelíthető, külön ablaknál kell bejelentkezniük a járó- és a fekvőbetegeknek, akiket ma már két érintőképernyős beteghívó vár. A gyorsabb és biztonságosabb munkavégzést új, nagyobb teljesítményű számítógépek segítik. A betegirányítás hatékonyságának növelése érdekében a helyiségben hangosbemondó készüléket helyeztek el, átálltak a korszerű ledes világításra, vlamint klímaberendezést építettek be. A várakozókat USB töltők is várják.