Új EKG rendszerek, megújult park

Pesterzsébet Önkormányzata segítségével új, korszerű terheléses és nyugalmi EKG rendszert kapott a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház régi, amortizálódott rendszere helyett. Az eszközöket Pesterzsébet Önkormányzata nevében Szabados Ákos polgármester adta át dr. Ralovich Zsolt főigazgatónak és dr. Lippai Józsefnek, a Kardiológiai Osztály osztályvezető főorvosának szeptember 25-én.

A terheléses EKG vizsgálattal pontosan feltérképezhető a mellkasi panaszokkal jelentkező betegek funkcionális állapota, különösen a koszorúér-betegségek feltárásában nélkülözhetetlen. A vizsgálat közben jól észlelhetők azok az EKG eltérések, ritmuszavarok, valamint a szív vérellátási zavaraira jellemző elváltozások, amelyeket a nyugalmi állapotban történő EKG vizsgálat sok esetben nem mutat ki. A rendszer ugyanakkor nemcsak diagnosztikai eszközként fontos, hanem a műtétet követő rehabilitációs programban is kiválóan használható.

Szintén szeptember 25-én Szabados Ákos és dr. Ralovich Zsolt átadták az Ady Endre utcai Szakrendelő mellett az új kertet és a kihelyezett kerékpártárolókat, amelynek megvalósulását ugyancsak Pesterzsébet Önkormányzata finanszírozta.