Szabó Gyula tűzoltóparancsnok

Szabó Gyula tűzoltó alezredes, Dr. Barna Sándor díjban részesült

A Fővárosi közgyűlés, Szabó Gyula (a XX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka) részére, a tűz- és katasztrófavédelem területén több évtizeden keresztül végzett kiemelkedő szolgálatellátásának, valamint példaértékű vezető-irányító szakmai munkájának elismeréséül, Dr. Barna Sándor-díjat adományozott.

Szabó Gyula tű. alezredes 1999. január 16-án szerelt fel a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság XX-XXIII. kerületi Parancsnoksága állományába beosztott tűzoltói, majd később gépjárművezető beosztásba. 2004. július 01-én a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban tűzoltó zászlós képesítés megszerzése után szerparancsnoki beosztásba került. A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskolán szerzett felsőfokú szakmai képesítést, mellyel szolgálatparancsnok-helyettesi majd szolgálatparancsnoki beosztásba került kinevezésre.

 Az átszervezést követően 2012. április 1-től a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség XX-XXIII. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnok-helyettese, majd 2013. január 16-tól tűzoltóparancsnoki beosztásba került. 

Munkájában érvényesül az életében jelenlévő maximalizmusa, a legmagasabb szakmai színvonalra való törekvés. A szakma szeretetén túl folyamatosan fejleszti tudását, átlag feletti szakmai ismeretekkel rendelkezik A beosztásához szükséges Rendészeti Vezetőképzőt és a Rendészeti Szakvizsgát is sikeresen teljesítette.

Szabó Gyula tű. alezredes vezető-irányító munkáját a hivatása iránti elkötelezettség, a szakértelem, az alaposság és a következetesség jellemzi. Pontossága, felelősségérzete példaértékű. A több, mint 24 éves szolgálati ideje alatt példamutató szorgalommal, lelkiismeretesen, a rá jellemző szakmai lojalitással teljesíti feladatait. Irányító- és szervező készsége kiemelkedő.

A helyi és a fővárosi tűzeseteknél, műszaki mentéseknél példaértékű irányítói munkát végzett. Tudását, szakmai tapasztalatát kiválóan hasznosítja a káresetek felszámolásakor. 

Döntései minden esetben szakmailag megalapozottak, egyértelműek. Tapasztalata, határozott fellépése és következetes magatartása elismerést vívott ki beosztottjai és elöljárói körében egyaránt. 

Eddigi elismerései: 

10 éves BM alkalmazás, szolgálati jel

15 éves BM alkalmazás

20 éves BM alkalmazás, szolgálati jel

25 éves jubileumi jutalom

A díjhoz gratulálunk!