Ismét egy szakmai nap

A Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda tavaszi nevelési értekezlete, szakmai napja a mozgásfejlesztés korszerű módszereinek elsajátítására épült, a Pek-torna megismerése által. Az előadó Pektor Gabriella tanító-gyógytestnevelő, sportrekreáció edző, rehabilitációs programvezető (Pek-torna képzésvezető) volt. A különböző mozgások elsajátításának folyamatát az óvodapedagógusok a gyermekek mozgástapasztalatára, játékos kedvére építik, szem előtt tartva, hogy a mozgásfejlesztés legértékesebb anyaga a mozgásos játék, amihez számos ötletet, útmutatót kaptunk.

Szakmai napunk az „Örömteli gyermekévek” elnevezéssel került megtartásra, 1 óra elmélettel és 5 óra gyakorlattal. Az elméleti részben ismereteket kaptunk a kisgyermekek mozgásfejlődéséről, a gyakorlati részben pedig olyan mozgásos játékokat, feladatokat ismerhettünk meg, melyek nem igényelnek sok helyet, drága eszközöket, sok időt, csak tudatosságot, elkötelezettséget a pedagógusok részéről. Az előadó fontosnak tartotta, hogy a résztvevők gyakorlatban, játékos feladatokon át szerezzenek tapasztalást, ismeretet, amivel munkájuk során gyermekeiknek elősegíthetik a harmonikus, összerendezett mozgásfejlődését.

Olyan eszközöket is megismerhettünk, amit egyszerűen, kedvezményes áron tudunk beszerezni, a gyermekek fejlesztésében eredményesen tudunk használni. Számos szakirodalmi ajánlást, személyes élményt is megosztott velünk az előadó.

Szakmai napunk tartalmasan, jókedvűen telt, az egészséges testkultúra érdekében számos új ötletet, játéktémát kaptunk, amivel még több mozgásos alkalmat tudunk felkínálni gyermekeinknek, ezáltal a fizikai erősödésük mellett lelki egészségüket is támogassuk, még több egészséges mosolyt csalva arcukra.

Tot Katalin intézményvezető helyettes