Zászlóval, csákóban

A Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda mindhárom intézményében színes programokkal, kézműves tevékenységekkel ünnepelték március 15-ét.

A csoportok ezen a héten ünnepi díszbe öltöztek, a faliújságokat változatos, nemzeti színű dekorációk díszítik. Sok mese, vers, ének és szerepjáték segítségével közvetítik a gyermekek számára az ünnep lényegét, erősítve ezzel a nemzeti hovatartozás, magyarságtudat alakulását, természetesen a gyermekek életkori sajátosságait, egyéni képességeit szem előtt tartva, játékos formában. A kicsik megismerkednek országunk térképével, lakóhelyünkkel, a szomszédos országokkal, nemzeti jelképünkkel.

Bár a délutáni, a családokkal közösen barkácsolós program elmaradt, ez nem jelentett akadályt, hogy jó minden csoportban szebbnél szebb alkotások szülessenek, így madárkák, pillangó ujjbábok, kokárda virágok, csákók, zászlók, dobok, párták, huszár bábok és számos nemzeti színű szépség.

Egy kis zenés-táncos hangulatot azért sikerült becsempészni a programba, a Kékcinke tagóvodában a gyermekeknek néptáncbemutatót és fergeteges táncházat tartott az óvoda nyugdíjas pedagógusa, Katona Gabriella és férje, Katona János, akik ritmusos, pörgős-forgós tánca mindenkit magával ragadott.

Zollner Zoltánné tagóvoda vezető