Kezünkben a Földünk mosolya

A Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda hagyományőrző „Gyermekek hete” programsorozatát az idén a környezetvédelem jegyében tartottuk. Egy héten keresztül minden nap más tevékenységeket szerveztünk óvodásaink részére. Kézműves nappal indítottuk a hetet, ahol újrahasznosított alapanyagokból készültek az alkotások. Kedden minden csoportkiránduláson vett részt a természetben, majd szerdán a szigethalmi óvodapedagógusok bábműsorát tekintettük meg. A csütörtöki napon a mozgásé volt a főszerep a közeli futópályán.

A rendezvény zárónapján, pénteken, a szülőkkel közös juniálison ünnepeltük a gyerekeket. A rendezvényt Juhász Lajosné alpolgármester nyitotta meg, majd rendhagyó eseményként elhelyezésre került az óvodánk kertjében egy időkapszula, amely segítségével üzeneteket lehetett küldeni 2039-re a jövő óvodásainak.

A „Gyermekmosoly díjakat” Somodi Klára, az Egészségügyi és Sport Bizottság Elnöke és Soós Jánosné intézményvezető adta át óvodánk kiválóságainak.

Az ünnepi műsort a közönség nagy örömére a hozzánk járó gyerekek biztosították a Topogó tehetségműhely, a Zeneiskolai előkészítősök, az Ovi rokisok és a Néptáncosok.

A továbbiakban változatos tevékenységek közül lehetett válogatni, ahol több területen is megjelent a környezettudatos szemlélet pl. FKF sátor, újra hasznosító kézműves kuckó, célba dobó és a „zöld mocorgó”.A mézes bábos boltban az óvó nénik által készített portékákban szintén előtérbe kerültek az újra hasznosítható alapanyagok. A délutánt a Búgócsiga zenede interaktív koncertje zárta, amelybe a gyerekek örömmel és vidáman kapcsolódtak be. A rengeteg tombola szintén sokaknak okozott örömet.

Kuruczné Hegedüs Magdolna intézményvezető helyettes

(fotó: Zsarnóczky Gyula)