Kikeleti ügyeskedő

A Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda hagyományaihoz híven idén is megrendezte Húsvéti játszóházát, mely során a csoportok különféle kézműves tevékenységeket kínáltak fel a gyermekek és szüleik számára.

Készítettünk nyuszi álarcot papírtányérból, húsvéti kosárkákat PET palackból, térbeli tojást papírcsíkokból, báránykát vattakorongokból, nyuszi tolltartót és szalvétagyűrűt, 3D-tojást színes papírból. Különlegessége a délutánnak, hogy a leendő óvodások és családjuk is megtiszteltek bennünket jelenlétükkel, ismerkedtek a csoportokkal, az óvó nénikkel.

A délután lezárásaként a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és felkészítő tanárai különleges műsorral készültek a gyerekek számára. Csodás hangszeres-zenés mesejátékot adtak elő, mely során megismerkedhettünk közvetlen közelről a fuvolával, a klarinéttal, a gitárral, a kürttel, a trombitával, a csellóval, a citerával, a furulyával, a hegedűvel és a tenorkürttel. A zeneiskola növendékei rendszeresen visszatérő vendégeink, ezzel is szeretnénk hozzájárulni, segíteni-támogatni óvodásaink zeneszeretetét, zenei fejlesztését, zenehallgatóvá nevelését, hiszen a zenei nevelés által nemcsak zenei készségek fejlődnek, hanem teljes személyiségünkre is hatással van.

Zollner Zoltánné, Heiter Rita