pesterzsebet

Meghívó a Helyi Esélyegyenlőségi Fórumra

Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény (a továbbiakban: Ebktv.) 31. § (1) bekezdése szerint az önkormányzatnak ötévente öt évre szóló helyi esélyegyenlőségi programot kell elfogadnia. 

Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019-2023-ra vonatkozó Helyi Esélyegyenlőségi Programot (a továbbiakban: HEP) a 060/2019. (III.14.) Ök. sz. határozatával elfogadta.

Összhangban az Ebktv.-el, valamint a helyi esélyegyenlőségi programok elkészítésének szabályairól és az esélyegyenlőségi mentorokról szóló 321/2011. (XII. 27.) Korm. rendelet és a helyi esélyegyenlőségi program elkészítésének részletes szabályairól szóló 24/2021. (VII.30.) BM rendelet rendelkezéseivel szükségessé vált új Esélyegyenlőségi Program megalkotása.

A program elfogadását megelőzően,

2023. november 7-én 10 órakor a Polgármesteri Hivatal Dísztermében (Budapest, XX. kerület Kossuth Lajos tér 1. I. emelet 63-64.)   

fórumot hívnak össze, melyen számítanak az érdeklődők megjelenésére!

A Fórum témái:

  • A 2019-2023 közötti időszak intézkedési tervében meghatározott feladatok teljesülése, az eredmények felmérése; tapasztalatok értékelése.
  • Az esélyegyenlőséggel kapcsolatosan felmerülő problémák megvitatása.
  • A résztvevők javaslata alapján a 2024-2028. évre szóló Helyi Esélyegyenlőségi Program Intézkedési Tervének megfogalmazása, tervezet készítése a Képviselő-testületi és Bizottsági ülésekre.

Tájékoztatom, hogy a HEP Fórummal kapcsolatos főbb tudnivalók, a korábbi ciklus intézkedési terve, valamint az indikátor tábla megtalálható a www.pesterzsebet.hu honlapon, az alábbi linken:

A hatékonyabb munka érdekében, a személyes adatokat, beszámolókat és az esetleges újabb probléma felvetéseket, javaslatokat, valamint részvételi szándékát kérjük, hogy írásban 2023. november 2-ig küldje meg a harane.bodnar.andrea@pesterzsebet.hu e-mail címre.